maanantai 28. syyskuuta 2015

niin se aika vaan lentää

heipä hei taas. Pikaisesti tulin nyt päivittelemään muutaman kuvan kera kuulumisia. Tiistaina siis tuli kuukausi mun tänne tulosta täyteen ja tuntuu kun vasta viikko sitten olisin tänne tullut, mutta silti kaikkea on ehtinyt kuukaudessa tapahtua. Viimeviikko meni aika normaalin rauhallisesti. koulua, koulua ja koulua. Perjantaina mentiin porukalla yhden mun luokkalaisen kotiin koulun jälkeen, missä katottiin leffoja, videoita, syötiin ja tottakai tanssittiin. Mä oon varmaan ihan huipputanssija kun tuun takas Suomeen. Tuntuu, että sitä tulee treenattua joka päivä, kun ihmiset haluu mua opettaa tanssimaan vaikka ja mitä. Lauantai meni tosi rauhallisesti. Aamulla menin katsomaan pikkusiskon lentopallopeliä jonka jälkeen käytiin maalaamassa jotain isoja kylttejä koulun jotain tapahtumaa varten. Illalla kaverit meni Santiagoon kattomaan meijän luokkalaisen bändin keikkaa, mutta mä jäin tällä kertaa flunssaisena kotiin nukkumaan. Sunnuntaina sitten suunnattiin Santiagoon Rotary tapahtumaan, jossa vaan vietettiin paikalle tulleiden vaihtareiden kanssa aina, syötiin ja perinteisesti siellä myös oli kansantanssin, cuecan tanssijoita, joiden esityksiä katseltiin. Tää tapahtuma sijoittui muuten semmoselle aukiolle joka oli ihan Andien juurella… eli ei yhtään huonommat maisemat. Taas tuli huomattua miten hyviä tyyppejä noi muut vaihtarit on kun vatsalihakset on kipeät nauramisesta. Sen tapahtuman jälkeen mentiin perheen kanssa kyläilemään host isän äidin luokse joka asui siinä ihan lähellä. Kahvitteluiden jälkeen mentiin sen mummon talon lähellä olevaan tosi isoon paikkaan, joka oli täynnä pieniä kojuja täynnä kaikkea ihanaa tavaraa. Sinne on kyllä pakko mennä vielä ennen suomeen palaamista hakemaan chileläistä käsityötavaraa tuliaisiksi. Illemmalla käytiin vielä ajelemassa tosi rikkaalla alueella siinä vuorien kupeessa, jossa oli ihan huikeita taloja ja näköala. Tuli ihan mieleen Hollywood hills mieleen siitä paikasta. Oli siis ihan super hauska päivä kokonaisuudessaan. Perjantaiaamuna on sitten lähtö pääsiäissaarille joten sieltä sitten seuraavaa päivitystä! Ah sitä matkaa on ootettu niiin kauan… peukut pystyssä, että säät suosis ja voitaisiin viettää aikaa myös meijän hotellin altaalla.
P9281962 IMG_3728 P9281965 P9281969 P9281975 kuvista sen verran, että tarkkasilmäisimmät onkin varmaan jo huomannut, että tykkään noita vuoria kuvailla...ja etten osaa kuvia muokata, mutta ei se niin justiinsa ole! Noista vuorista ja niitten jotenkin kauneudesta en ikinä saa tarpeekseni, että kuvia niistä on luultavasti vielä lisää tulossa! Tossa vaihtarikuvassa on vaan noin 1/3 osa meijän koko porukasta, mutta ens kerralla sitten yritetään kaikki saada samaan kuvaan.
Nyt on jo kiire rotary kokoukseen, chao

5 kommenttia:

  1. Hei Venla, Hienoa, kun jaksat kirjoittaa kuulumisia Chilestä. Se auttaa meitä uutena isäntäperheenä niin orientoitumaan yleensä vaihto-oppilaan maailmaan kuin chileläisiin tapoihin Gagya ajatellen. Olen käynyt Chilessä 2000-luvun alussa ammattikorkeakoulujen rehtoreiden matkalla, jolla vierailimme useissa maan yliopistoissa ja solmimme vaihtosuhteita. Maa vaikutti tuolloin paljon turvallisemmalta kuin Argentiina, jossa myös vierailimme. Chilen BKT:n kasvu oli tuolloin 4-5 % vuodessa. Mikä lienee nyt taloudellinen tilanne maassa?
    Kaikkea hyvää Sinulle.
    Pentti Rauhala, Lahti RK:n presidentti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipähei! Kiva että tykkäät ja että tästä saa vähän kuvaa minun elämästä täällä! Nyt uskon kuinka vaikeaa gabylla on varmasti ensimmäiset viikot suomessa ollut kun täältä äänekkäästä, lämpimästä, sosiaalisesta ja avoimesta maasta lähtee maahan jossa kaikki on ihan toisin! Olen täällä ymmärtänyt että host perhe on todella tärkeä tässä prosessissa ja voi tehdä vuodesta ja elämästä ihan erilaisen. Jos vaan ottaa avosylein vaihto-oppilaan vastaan, auttaa, kyselee kuulumisia, ymmärtää ja on läsnä niin varmasti on kotoisa olo! Taloudellisesta tilanteesta en paljoa ainakaan vielä tiedä heikohkon espanjani takia, mutta täällä alueella missä asun, viininviljely on ehdottomasti pääelinkeino ja vientituote. Rahan käyttö ja työpaikatkin ovat vähän erilaisia täällä. Esimerkiksi ruokaan käytetään todella paljon rahaa ja siihen panostetaan ja kodeissa on taloudenhoitaja ja puutarhuri tai useampia... Koulutus lukiotasolla on aika heikkoa täällä ja monet tietävät Suomen juuri tasokkaan koulutuksen takia, jota tännekkin yritetään pikkuhiljaa saada! Hyvää syksyn jatkoa sinne Suomeen ja terveisiä rotary klubin jäsenille.

      Poista
  2. Hei, Painovirhepaholainen muutti Lahdessa olevan vaihto-oppilaan Gabyn nimen. Sorry.
    Terveisin Pentti Rauhala

    VastaaPoista
  3. Hyvää matkaa Pääsiäissaarille ja kuvia sieltä odotellaan.

    Raija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! Niitä on kohtapuoliin tuloillaan!

      Poista