lauantai 13. helmikuuta 2016

joulu ja uusivuosi

jassoo, taas alkaa postailuni pahoittelulla pienestä tauosta. Kaikenmoista on ehtinyt tapahtua tammikuun aikana, mutta niistä tarinoin myöhemmin. Nyt kerron miten mun joulu ja uusivuosi meni täällä.

 23 joulukuuta menin host veljen ja siskon kanssa ostoskeskukseen, koska heiltä puuttui vielä osa joululahjoista ja yllättäen koko ostoskeskus oli ihan täpötäynnä mattimyöhäsiä haha. Loppupäivän sitten vietin luokkakaverin altaalla loikoillessa kun lämpötilat oli 30 asteen paremmalla puolella.

 Jouluaatto olikin sitten aika erilainen verrattuna siihen mitä koti suomessa aina oon viettänyt. Silloin mulla kyllä iski pahin koti-ikävä (ei kyllä kovin paha sekään) kun aamupalan jälkeen kaikki painui takaisin nukkumaan tai uima-altaalle ja joulusta tai perinteistä ei ollut tietoakaan ja vielä kun tiesi täsmälleen mitä kotona Suomessa perhe tekee ja itse ei pääse siihen osallistumaan. Lounaan jälkeen host äiti alkoi tekemään joulusiivoja (vähän viimetingassa mun mielestä) ja host sisko alkoi kokkailemaan. Ite leipasin siinä sitten myös korvapuusteja jotka on kyl aina huippumenestys täällä! Koko ilta sitten väkerrettiin siskon ja veljen kanssa siskon netistä bongaamaa ’’joulukuusta’’ joka oli siis hedelmistä ja vihanneksista tehty pieni rakennelma. Aluksi niitä piti tehä kaikille omat puut, mutta kun yks oli puolvalmis kahen tunnin aherruksen jälkeen, niin päätettiin että se yks saa riittää… no kyl siitä kieltämättä ihan hieno tuli! Ilta sitten hämärtyi ja mä olin heittäny jo kaikki pienet toiveeni jouluaatosta ja joulufiiliksestä kun puol yheltätoista illalla katettiin pöytä ja syötiin kunnon joulu illallinen minkä sisko oli meille valmistanut. Ruokaa oli tosi paljon ja syötiin ittemme ihan ähkyyn ja kello 12 alettiin availemaan lahjoja. Mäkin sain sitten yllätyksekseni paketteja ja lahjoja ihmisiltä joita en ollut ikinä edes tavannut!

 Joulupäivä oli sitten se pääpäivä ainakin mun perheessä. Aamupäivällä mun host äitin kaks siskoa ja heidän perheensä tulivat kylään ja vietettiin heidän perinteidensä mukainen joulu. Siihen siis kuului paljon syöminen, lentopallopeli koko suvun voimin, uima-altaassa riehuminen ja ihan vaan rentoutuminen. Tää oli eka kerta kun tapasin heidät ja ihan huipputyyppejä kaikki ja ollaan tavattukin sen jälkeen muutaman kerran ja aina nauretaan vatsat kipeiks ja tanssitaan ja vaikka mitä. Ja vaikka kukaan mun serkuista ei oo mun ikänen vaan kaikki on vanhempia niin niitten kanssa on aina hauskaa ja ollaan jo suunniteltu tekevämme vaikka ja mitä yhdessä. Illan hämärtyessä host isä sai huippuidean ja päätti järjestää hääseremonian toiselle host äidin siskolle ja hänen miehelleen jotka oli juuri menneet uudelleen naimisiin, tosin vain kahden kesken. Host isä oli leikannu aiemmin päivällä nurmikkoon ison sydämen semmosen kukkaniityn keskelle ja kävi laittamassa puvun takin päälle ja otti ties minkä kirjan kainaloon ja siinä sitten kokoonnuttiin kukkien keskelle täysikuun paisteeseen kun host isä uimashortseissa ja puvun takissa ’’vihki’’ tän parin uudestaan. haha kyl siinä aika hyvät naurut saatiin aikaan. Illalla sitten vielä oli ’’amigo secreto’’ eli valmiiksi oli valittu ihminen kelle annat lahjan ja se salainen ystävä paljastuu sitten vasta lahjan anto vaiheessa. Näin meni siis mun joulu.
  PC254269PC254254 PC254234 PC254240 PC254278

Välipäivät vanhemmat ja veli oli töissä ja sisko opiskeli yliopiston loppukokeisiin ja mä vietin aikaa kavereitteni kanssa. Sitten saapuikin jo uusivuosi. Täällä on tapana (kaikkien meidän vaihtarien yllätykseksi) viettää uusivuosi perheen kanssa, yleensä sen kun olen viettänyt parhaiden kavereiden kanssa. No sitten uudenvuodenaattoa edeltävänä iltana mietiskeltiin että mitä voitaisiin perheen kanssa tehdä ja lopulta äiti ja sisarukset sai perheen isän suostuteltua siihen että lähdetään uudenvuoden viettoon Viña del Mariin, jossa järjestetään joka uusvuos oisko ollu Etelä-Amerikan toisiksi isoin ilotulitushow. Sinne siis matkattiin seuraavana aamuna hirveen ruuhkan takia yli 3 tuntia. Päivällä syötiin ja vietettiin aikaa rannalla ja myöhemmin tavattiin yks serkkupojista ja mentiin hänen kämpälleen nukkumaan. Illan hämärtyessä sitten suunnattiin rantakadulle monien tuhansien muiden ihmisten keskelle. Viña del mar on siis tosi iso moderni kaupunki ihan rantaan kiinni rakennettu jonka vieruskaupungit on Valparaiso ja reñaca ja nää kolme kaupunkia on niin vierekkäin rakennettu ja samalla rannalla kaikki että ne on tavallaan vaan yks ihan huikeen iso kaupunki. Ilotulitukset siis oli järjestänyt nää kolme kaupunkia ja mereen oli asennettu noin neljän tai viiden lautan päälle ilotulitteet ja keskiyöllä ne kaikki sitten sytytettiin samaan aikaan. Ne tais kestää noin 20 minuuttia ja oli kyl aika hienot. Yhdessä vaiheessa kun ne pamaukset oli niin kovia, niin kaikkien rantakadulle parkkeerattujen autojen varashälyttimet alko huutaa. Sen jälkeen avattiin samppanja pullot ja juhlittiin perheen kanssa kadulla monien monien tuhansien ihmisten kanssa. Ihmisillä oli vaikka mitä vermeitä päällä jotka mulle toi mieleen vapun ja kaduilta pysty ostamaan semmosia lyhtyjä mitä lähetetään leijailemaan taivaalle ja koko taivas oli niitä täynnä. talojen valot tuikki kaukana, musiikki soi kovaa ja ihmiset oli iloisia. Oli kyl yks upeimmista kokemuksista täällä ja jotain mitä en oo ikinä ennen nähnyt. En osaa ees kuvailla sitä mutta kyl se valojen määrä ja musiikki ja tunnelma veti sanattomaksi. Ilotulitusten jälkeen sitten jäätiin kadulle tanssimaan host veljen ja siskon kanssa kun vanhemmat meni autoon nukkumaan ja loppujenlopuks päästiin kotiin noin kuudelta aamulla.
  PC314302PC314304 P1014305 P1014326 P1014380 P1014372 P1014386

Näin meni siis mun joulu ja uusvuos aika tarkasti kerrottuna hahhaa… pahoittelut kuvien laadusta tällä kertaa ne on ihan hirveitä, mutta toivottavasti jotain selkoa saatte että mitä niissä on. Huomenna lähden Pucon nimiseen kaupunkiin noin 9 tunnin ajomatkan päähän viikoksi mun rotary vastaavan kanssa ja parin viikon päästä vaihdetaankin perheitä taas. Myöhemmin palaan siis kertomuksiin tammikuulta (...ja helmikuulta)!
 chao
 Venla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti